Egy mandalori páncélja

2016. január 23. 21:25 - PirunSkirata

Egy mandalori páncélja - az alapok

Nos, mindenek előtt bemutatnám, hogy milyen részei vannak a páncélnak. A tervezés előtt, jó, ha tudod, milyen részekre kell nagyon figyelned, mi az, ami mandalorivá teszi a páncélodat. Kezdjük!

A páncél egyik legfontosabb eleme a sisak. Erről azonnal felismerhető a páncél, épp ezért erre nagyon kell figyelnünk. A sisak egyik legfontosabb eleme a T alakú szemrés, és az arclemezek. A sisakokra gyakran festenek jelképeket. Fejlett elektronikájuk van, a fej jobb oldalán található, lehajtható célzó berendezéssel (az anennán) pontos lövéseket képesek leadni.A sisakban található rendszerek például: adó-vevő rendszer, térképek, éjjel látó rendszer, szűrők, stb.

A mandalori mellvértnek jellegzetes alakja van. Négy elemből áll: két nagyobb, szimmetrikus darabból, amik szinte a teljes mellkast befedik, egy kisebb, szögletes középső elemből, valamint egy hasi lemezből. A beskar jól védi a legfontosabb szerveket, akár a lézerkardtól is. Ide tartoznak még a vállvértek, amelyekre gyakran jelvényeket festenek (pl a mythoszaurusz koponyáját, ami jellegzetes mandalori szimbólum). Ezeket a lemezeket egy mellényre rögzítik, amelyet a ruha fölött viselnek.

Az alkarra gyakran egész arzenál is kerül: rakéták, lángszórók, kések, mászókötelek, kommunikációs eszközök, holovetítők. Ezeket egy robosztus alkarpáncélon helyezik el, ami könnyen hozzáférhetővé teszi ezeket az eszközöket.

A lábak páncélja 3-4 darabból áll: comb-, térd-, lábszár,- és esetenként lábfejvédőből. Ezek is mint beskarból vannak.

A csillogó fémpáncél alatt a mandaloriak egyrészes, magasnyakú pilótaruhát viselnek, mely színben a páncéljukhoz illik. Általában elöl van rajta egy cipzár. A pilótaruha nem túl bő, könnyen lehet benne mozogni, szükség esetén plusz rétegeket alávenni.

A csizma általában magasszárú, ami jól védi  a lábat. A szárra általában ráhúzzák a nadrágot.

A mandaloriak gyakran viselnek köpenyeket, amely  a tekintélynövelés fontos eszköze.

Az övön szinte minden mando kis lőszeres táskákat visel, amikben plusz energiacellákat és élelmet tárol. Az övre lógatható pisztolytáskák is népszerűek. Az övről lelógatott kama népszerű mandalori viselet, amely megóvja a combokat. Rendszerint bőrből készül. Formára szoknyához hasonlít, de első és hátsó rész nélkül.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://beskargam.blog.hu/api/trackback/id/tr228280658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Egy mandalori páncélja
süti beállítások módosítása